En dag på Maxi

Fritids öpnnar 6,30 och då serverar vi frukost på Mini. Man kan få välja mellan smörgås och olika sorters
 pålägg. Vill man ha fil och flingor går det också bra.
Tisdagar är det utedag. Vi går iväg till Birkagatans lekplats. Där är det fri lek  vilket oftast består av fotbollsspel eller lek på den fina lekplatsen. Vi har mellanmålet med oss som är smörgås och när vi äter passar vi på att ha fritidsråd. Vid 15-tiden går vi tillbaka till fritids lokaler.
Mumsiga smörgåsar med ost eller köttbullar.
 
Pyssel och läxläsning: Våra barn på Maxi är verkligen pysselglada och vi pantertanter önskade vi hade vars 8 armar så vi kan hjälpa till snabbare när barnen behöver ett handtag. Många av barnen vill och gör sina läxor på fritids, kul tycker vi, att så många barn tar detta ansvaret.
 
På torsdagar samlas vi vid tennisbanorna innan mellanmålet och har gemensamma lekar. Det är jätteroligt att se att alla barnen är så aktiva i lekarna.
En lek vi har lekt  heter Zipp och Zapp. Där ska man helst ha snabb reaktion.Under "Hökens vingar "är ocskå poulär, då flyttar vi ut vid gräset läng cykelbanan utanför skolgården.
 
 
 

Barn i andra länder

Idag när det var studiedag på skolan arbetade vi kring Internationella Barndagen. Vi tittade på film om en pojke i Kenya som tillhör Masaifolket. Barnen tyckte att det var intressant och spännande att få följa pojken i hans vardag och skola. Det blev många bra diskussioner när vi jämförde hur de lever i motsats till vårt liv här i Sverige.
Vi har även lekt Trasboll, där vi tillverkade vår egen trasboll med hjälp av tygremsor.