Vad händer här.....

Vad händer på Maxi? Nu har vi varit igång några veckor och vi har hittat våra nya rutiner. Vi "Pantertanter" har gjort en liten grovplanering  om vad vi tänker ha för aktiviteter under vårterminen. Vi hade fritidsråd med barnen i förra veckan där de fick komma med förslag om vad de önskar göra. Vid nästa fritidsplanering ska vi sammanställa och få in önskemålen under denna terminen.
Under denna och nästa vecka pysslas det för fullt. Vi tillverkar nämligen "Fulmonster" Barnen designar dom själv och våra vuxna händer räcker inte till när barnen vill ha hjälp, så det blir lite väntande ibland. Dom blir verkligen coola, kreativiteten och fanatsin  flödar.
Alla vill inte pyssla och det respekterar vi så klart. Ibland hinns det med både pyssel och favoritspel som bordtennis och couronne.
Påminner här om att lämna in lappen om det kommande sportlovet om ni inte redan har gjort det.
 
 

Revidering morgonrutin på Maxi för 3:orna och 4:orna

De 3:or och 4:or som behöver fritids innan kl 8,00 ska gå in genom förskoleklassens/1:ornas hall eller 2:ornas hall.
Alltså inte genom den ingången vi uppgav från förra inlägget. Och ni som inte hunnit läsa förra inlägget är välkomna och läsa den informationen.
/Pantertanterna

Välkommen till en ny termin

Vi hoppas att ni har haft det riktigt skönt jullov. Vårterminen 2013 började verkligen positivt. Det fanns nog ingen på vår skola som inte längtade tillbaka. ÄNTLIGEN har vi flyttat in i vår nya fina skola.
Härligt att se alla förväntansfulla och glada barn. Våra nya fritidslokaler har verkligen fått ett lyft.
Lite nyheter på fritids:
Alla dörrar på skolan är försedda med automatlås och kl 6,30 öppnas ingångarna till f-klassen/1:ornas och 2:ornas ingång. De i klass 3 och 4 som behöver morgonfritids får gå in genom den hall där vi har omklädning/dusch.
Övriga dörrar dvs de ingångar från skolgården och som hör till klasserna 3-5 öppnas automatiskt kl 8,00. Dessa dörrar stängs sedan automatiskt kl 15,00.
Tidigare höll vi till på Mini fram till 7,40 men nu när vi har fin matsal startar vi morgonen där och i det fina stora uppehållsrum fram till skoldagen börjar.Frukost serveras som innan fram till kl 7,00
Redan första dagen på fritids blev det nya pingisbordet och fotbollsspelet en stor favorit.För att minimera ljudnivån lite har vi spelfritt på morgonen. Vi fortsätter med vårt vanliga utbud till fritdsaktiviteter dvs, pyssel, spela sällskapsspel, rita och läxläsning för den som vill det.Sen har vi ju också fått en fantastisk fin skolgård med massor av rolig lekutrustning.
Mellanmål äter vi tillsammans med Mini i matsalen.Mini börjar kl 14,00 och vi på Maxi börjar äta kl 14,10.