Påsklekar!

Idag har vi lekt olika påsklekar. Vi började med att måla våra ägg så de blev riktigt snygga! Sen gick vi ut och utsåg fritids årliga äggadrottning eller äggakung.Vi hade ägg-staffett och äggrullning, närmast hönan vann! GLAD PÅSK FRÅN OSS ALLA PÅ FRITIDS!!

"På Minuten"!

Idag har vi haft lagtävlingar liknande "På Minuten". Med både individuella tävlingar och lagtävlingar kämpade barnen på och hejade på varandra! Vi började med att få i en penna i en flaska så många gånger som möjligt på en minut, inte helt enkelt... Sen var det dags för att flytta kulor mha sugrör på en minut... Nu skulle man studsa pingisbollar så att de hamnade i ett glas med vatten! Sista individuella tävlingen var att släppa ut luften från en ballong och på så sätt förflytta en plastmugg på golvet! Lagtävlingarna bestod av att lägga ett så långt ord som möjligt av det hemliga ordet "Påskmåltiden". Sen lekte vi bokstavsleken där man ska komma på pojknamn, flicknamn, land, djur, maträtt, musik/artist på en viss bokstav. Kom man på något som inget annat lag kom på fick man extra mycket poäng, så det gällde att klura lite extra och att viska!

Påskpyssel

Alla skålar i papier mache är klara nu. De blev supefina.
Veckan innan påsklovet passade vi på att påskpyssla lite. Och det blev lite härligt gula tuppar och några påskkärringar. En och annan matteläxa blev också gjord.
Under påsklovet har vi som brukligt fritidsråd. Det som står på önskelistan är: utelekar, pingisturnering, bingo, filmtajm, laglekar "På minuten", baka mm mm. Vi kommer att försöka tillgodose de flesta önskningarna.
På torsdag kommer vi att ha lite påsklekar och de barn som vill delta i dessa lekar tar med sig vars 2 hårdkokta ägg.