Snögubbar mm och utelek

Även om vi inte har snö ute är ju januari en vintermånad så vi tillverkar snögubbar av olika material. Så söta de blev. De står i vårt glasskåp i korridoren. Ta gärna en titt och se hur duktiga Maxibarnen är på att pyssla.
Torsdagar är vår utedag. De senaste 2 veckorna leker vi runt tennisbanan. Kreativiten flödar :)
Egendesignade djur.

De senaste två veckorna har vi erbjudit barnen att designa och tillverka sitt eget lilla gosedjur. Först fick de rita upp på papper hur den skulle se ut. Sedan klippa ut i djurmönstrad filt. Dekorera med bla knappar, filtbitar och stygn. Sy ihop sitt djur och fylla den med vadd. I glasskåpet kan ni se dessa fantastiska alster.
De som inte gillar att pyssla har bla spelat sällskapsspel, fotbollsspel, pingis och några har gjort läxor.
Vi har köpt in 2 nya böcker som blev mycket populära att titta i. Den senaste Guinness rekordbok och Ripleys Believe it or not.
Vi har även varit ute och lekt. I måndags var den organiserda leken charader. Det tyckte de var jättekul. En dag innan mellanmålet gav barnen varandra en skön ryggmassage.

Maxis veckorytm och fritidsråd

Här kommer Maxis stående veckorytm. Finplaneringen kan läsas på anslagstavlan utanför vår matsal: Måndagar: Organiserade lekar på multiarenan.From vecka 5 startar Taekwondoträningen. (Obs! Ny träningsdag)Tisdagar: Pyssel, sällskapsspel, läxläsning. Onsdagar: Blockflöjt för anmälda elever. Pyssel, sällskapsspel, läxläsning. Torsdagar: Utedag.Senare under vårterminen tar vi mellanmål med oss. Fredagar: Mini/Maxi har planering. Vi tycker det är viktigt med att lyssna på barnens önskemål om deras vistelse här på Maxi och idag hade vi terminens första fritidsråd där barnen kom med olika önskemål. Det som barnen önskar är:Pyssel; personalens och egna förslag, sällskapsspel, utelek vid bla tennisklubben, Birka eller Lilleskog, anordna spa vid vår friskvårdvecka. Vi kommer att kontakta diverse föreningar som kommer att göra engångsbesök. Alla aktiviteter vi gör är frivilliga och läxläsning är på eget initiativ.