Sommarfritids flyttar in på skolan igen!

I morgon, onsdag 1 aug, kommer sommarfritids att flytta tillbaka till skolans lokaler på Magnoliagatan igen!

Sommarfritids vecka 29

Sommarvärmen har ännu inte kommit och våra regnkläder används flitigt även denna vecka.
Denna veckan händer det STORA saker på Ramlösa friskola. Hela skolan har blivit förflyttad till vår tillfälliga tomt bredvid tennisklubben. Som legobitar blev varje husdel förflyttad med hjälp av stor gaffeltruck och lyftkran. Det var spännade att se. Tom möblerna inne i skolans klassrum stod kvar när huset flyttades bit för bit till vår tillfälliga tomt alldeles bredvid tennisklubben.
Då vi inte kan vara på skolan pga husflytten har vi hyrt in oss några dagar i en lokal som heter Luggudegillet.
Sen flyttade vi fritidsverksamheten bort till förskolan på Gustavslund och där kommer vi att vara hela vecka 30. Kan hända att el och andra installationer är klara så vi kan flytta tillbaka till skolans lokaler under vecka 31.
 
Igår packade vi matsäcken och gick ner till Jordbodalen. I regnet matade vi änderna och lekte på den fina lekplatsen. Sen grillade vi korv och hamburgare till det åt vi även smarrig pastasallad.
 

Utflykt till Karlslundparken

Igår körde vi ner till Landskrona och besökte Karslundsparken. Flickorna som var på fritids hade jätteroligt. Där fanns getter, grisar, gäss, kor och kaniner. Man fick lova att gå in till kaninerna och klappa dom till flickornas stora förtjusning.
I parken finns en jättefin lekplats som flickorna lekte på. Vi hade tur med vädret, en kort regnskur strax efter vi ätit vår lunch. Tur vi hade packat ner regnkläderna.